Artboard 1 Rear- Rear-Perspective Option-3 Internal Sketch Rev A

The Generation Game

The family needed to find space on the ground-floor of their existing Victorian house for their grandmother who needed to move down from the loft for easier access. There was also a need for equal-sized bedrooms for nearly-teenage daughters at first floor plus the creation of a new family space at the rear of the ground floor with a better connection to the rear garden.

 

The response had to balance all of these complex requirements without significant extending of the existing house due to its location within a conservation area.

home

The solution was a new garden room / courtyard that was twisted against the geometry of the rest of the house. This space acts as focal point to the other spaces around it, becoming a kind of shared courtyard / threshold connecting the new annexe, family dining room and a re-configured garden.

 

Work began on site in spring 2018.

home previous project next project Wood-Vale-Aerial-Perspective