Artboard 1

Slot House

who

we

are...

A dramatic reimagining of a grand and beautiful Georgian semi-detached house on the edge of Blackheath; nimtim employed a light touch to create a series of new spaces consistent with the scale and quality of the original property.

 

Following two key principles: doing the most with the least and changing only what needed to be changed, nimtim developed a proposal that allowed drastic change to the house on a limited budget and without altering its existing character.

home

New sliding doors at the rear make the most of large existing openings and a super-tall slot window, formed by joining two existing windows overlooks a double height space that connects a new kitchen and an expanded family room in the basement looking onto the garden.

 

At first floor, a large bedroom suite with dressing room lined in dark timber and  bathroom lined in contrasting white marble is connected by bespoke japanese sliding doors in dark walnut.

mark-hadden-architecture-photographer-architectuur mark-hadden-architecture-photographer-architectuur-interieur-fotografie-london-amsterdam-nimtim-001-Edit mark-hadden-architecture-photographer-architectuur mark-hadden-architecture-photographer-architectuur mark-hadden-architecture-photographer-architectuur mark-hadden-architecture-photographer-architectuur mark-hadden-architecture-photographer-architectuur mark-hadden-architecture-photographer-architectuur mark-hadden-architecture-photographer-architectuur home previous project what we are doing