Artboard 1

Block House

who

we

are...

nimtim were approached by the client, a young family, soon after they had purchased this late victorian end of terrace home in Stoke Newington.

 

The house was in a state of disrepair and priority was placed at creating a connective open-plan, spacious ground floor family space; the current lean to conservatory to be demolished and the cramped kitchen extended sideways into it. The house is end of terrace with no immediate neighbours - a low rise block's communal gardens are adjacent. This unusual situation presents opportunities but also uncertainty with

home

regards to what would be supported. nimtim's proposal of an internal atrium becomes central to the design; a high openable roof light and external glass block wall introduces light while maintaining privacy. The material palette is honest and open, extending into the exterior with a large sliding door opening onto a patio with wrap around seating.

 

Planning permission was granted by Hackney Council in September 2017 and work is currently on site with completion scheduled for early Summer 2018.

next project previous project sideview-resized 06 01